Mus kokosowy - bezglutenowy

16,00 zł
Brutto

Świeżo mielony z miąższu kokosa. Jeżeli lubisz kokosowe smaki, to ten produkt jest stworzony specjalnie dla Ciebie. Wyrazisty i naturalnie słodki smak zachwycą każdego!

Gramatura:
  • 40 g
  • 270 g
Ilość

  • Bezpieczeństwo twoich danych osobowych Bezpieczeństwo twoich danych osobowych
  • Darmowa dostawa od 100 zł + darmowe prezenty Darmowa dostawa od 100 zł + darmowe prezenty
  • Szybki i bezproblemowy zwrot produktów. Szybki i bezproblemowy zwrot produktów.

Mus kokosowy

Czarnuszka siewna, inaczej nazywana czarnym kminem, to malutkie ziarenka o ogromnej mocy. Znana jest ze swoich właściwości żółciopędnych, moczopędnych, przeciwbakteryjnych, przeciwbólowych i antywirusowych. Króluje w kuchni indyjskiej od tysięcy lat. Nasza czarnuszka Olejowy Raj wyróżnia się niebanalnym smakiem i najwyższą jakością. Nie zaleca się jej spożywania kobietom w ciąży oraz karmiącym piersią.

Bogaty skład nasion z czarnuszki

(nasza czarnuszka oraz olej z czarnuszki są objęte badaniami na Uniwersytecie Medycznym w Białymstoku pod kierownictwem prof. dr hab. Anny Bielawskiej)

olej tłusty (30-50%), olejek eteryczny, którego charakterystycznymi składnikami są tymochinon, ditymochinon, tymohydrochinon i tymol, alkaloidy, proteiny, saponiny

Zamiennik pieprzu

Czarnuszka idealnie zastąpi pieprz w popularnych daniach. Co więcej nie zakwasza organizmu, więc wspomaga pracę układu pokarmowego. Najlepiej smakuje świeżo zmielona lub dodawanie całych ziaren do zup lub innych ciepłych potraw.

Napar z czarnuszki

Zalej wrzątkiem 1 łyżkę zmielonej czarnuszki i zaparz podobnie jak herbatę. Pij 3 razy dziennie po pół szklanki. Gorący napar można używać jako kosmetyk w walce z trądzikiem, atopowym zapaleniem skóry i grzybicą.

Nalewka z czarnuszki

Pół szklanki zmielonej czarnuszki zalej szklanką alkoholu 40%. Odstaw na tydzień i przelej przez watę. Nalewkę możesz stosować wewnętrznie i zewnętrznie. Polecana przy problemach skórnych oraz dolegliwościach związanych z grzybicą.


K30

Opis

Składniki:
zmielony miąższ kokosowy 100%
Sposób przechowywania:
przechwywać w nienasłoneczniomym miejscu, poniżej 21stC produkt stały. Może wytrącić się naturalny osad
Wyprodukowano:
w Polsce
Data minimalnej trwałości:
12 miesięcy od daty produkcji
Pochodzenia surowca:
Indonezja
Sposób użycia:
wspaniały dodatek do musli, koktajli, naleśników oraz wypieków.

Specyficzne kody

ean13
5903240972357

related products

Typi non habent claritatem insitam est usus legentis in iis qui facit eorum claritatem.

Olej kokosowy

16,00 zł

Olej kokosowy to wielozadaniowy bohater kuchni i domowego SPA. Wyróżnia się zjawiskowym zapachem i smakiem. Pokochasz go ze względu na niesamowite właściwości, które zawdzięcza kwasowi laurynowemu. Jest on niezwykły, ponieważ znajduje się między innymi w mleku matki.

Olej kokosowy ekologiczny

18,00 zł

Ekologiczny olej kokosowy to wielozadaniowy bohater kuchni i domowego SPA. Wyróżnia się zjawiskowym zapachem i smakiem. Pokochasz go ze względu na niesamowite właściwości, które zawdzięcza kwasowi laurynowemu. Jest on niezwykły, ponieważ znajduje się między innymi w mleku matki.

3 innych produktów w tej samej kategorii:

Olej kokosowy ekologiczny

18,00 zł

Ekologiczny olej kokosowy to wielozadaniowy bohater kuchni i domowego SPA. Wyróżnia się zjawiskowym zapachem i smakiem. Pokochasz go ze względu na niesamowite właściwości, które zawdzięcza kwasowi laurynowemu. Jest on niezwykły, ponieważ znajduje się między innymi w mleku matki.

Olej kokosowy

16,00 zł

Olej kokosowy to wielozadaniowy bohater kuchni i domowego SPA. Wyróżnia się zjawiskowym zapachem i smakiem. Pokochasz go ze względu na niesamowite właściwości, które zawdzięcza kwasowi laurynowemu. Jest on niezwykły, ponieważ znajduje się między innymi w mleku matki.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Olej kokosowy ekologiczny

18,00 zł

Ekologiczny olej kokosowy to wielozadaniowy bohater kuchni i domowego SPA. Wyróżnia się zjawiskowym zapachem i smakiem. Pokochasz go ze względu na niesamowite właściwości, które zawdzięcza kwasowi laurynowemu. Jest on niezwykły, ponieważ znajduje się między innymi w mleku matki.

Olej lniany

21,00 zł

Tłoczony na zimno z najstarszej odmiany polskiego lnu "Szafr". Nasz olej ma niezwykle wysoką zawartość kwasu alfa-linolenowego ok. 60%, dlatego jest idealnym elementem diety dr Budwig.

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Akceptuj Więcej informacji Odrzuć